Blogg

Viktigt för hyrläkare i Norge att äta bra och vistas utomhus

När du jobbar som hyrläkare i Norge är det lätt hänt att allt fokus hamnar på ditt arbete och att vissa andra saker får stå åt sidan. Det är dock viktigt att du försöka skapa dig en så balanserad tillvaro som möjligt. Vad vi menar med detta är att det är viktigt att du har en bra balans mellan arbete och fritid. En hälsosam sådan innebär att du har bättre förutsättningar att må bra i samband med din utlandsvistelse och ditt uppdrag inom vårdsektorn.

Mental ohälsa är nämligen så mycket mer än enbart en rad olika psykiska sjukdomar som människor kan tänkas ha. Även om du kanske inte själv lider av någon sådan har du mycket att tjäna på att arbeta förebyggande genom att främja din mentala hälsa och ditt allmänna välbefinnande. Detta är någonting som många hyrläkare i Norge kanske glömmer bort eftersom allt fokus ligger på patienternas fysiska välbefinnande.

Läs vidare för att få reda på hur du kan skapa en mer hälsosam daglig rutin!

Två tips för en mer balanserad tillvaro som hyrläkare i Norge

För att du ska kunna få en mer balanserad tillvaro och ett ökat generellt välbefinnande är det viktigt att du har hälsosamma och bra dagliga rutiner. Därför bör du tänka på att:

  • Vistas utomhus. Detta tips låter lika enkelt som det egentligen är. Men genom att spendera mer tid utomhus, och då gärna i naturen, kan du öka ditt allmänna välbefinnande. Som hyrläkare i Norge spenderar du en hel del tid inomhus i samband med att du arbetar. Därför är det viktigt att komma ihåg att du även bör fokusera lite mer på att vistas utomhus, gärna i solen.
  • Äta en balanserad kost. En balanserad och hälsosam kost kan tyckas vara någonting ytligt som kanske främst syftar till att låta dig hålla dig i form och se bra ut. Men i själva verket är den mat som du stoppar i dig inte bara viktig för din fysiska hälsa utan även för din mentala hälsa. Här pratar vi inte om att helt plötsligt hoppa på den senaste dieten som är inne för stunden eller att drastiskt förändra din livsstil. Vad vi istället menar är att du bör försöka äta en balanserad och näringsrik kost som håller dig pigg och frisk.