Vanliga missar

Att campa är en semester utöver det vanliga. Några dagar ute i naturen, utan alla bekvämligheter som ett hus erbjuder. För att campingsemestern i Sverige ska bli så bekväm som möjlig finns det dock saker att tänka på. I den här texten listar vi den vanligaste misstagen som begås så att du kan undvika dem. Skulle regnet ösa finns alltid möjlighet att bevaka sport från dator eller tv. Här finns det mesta om sport.

Att hitta camping i Sverige

Det har hänt väldigt mycket när det gäller campinglivet de senaste åren. Campingen blir mer och mer trendig, och de senaste åren har det gång på gång slagits nya rekord i antalet campingnätter på somrarna. Nya siffror från SCR Svensk Camping visar att svenska campingplatser stod för 44 procent av allt kommersiellt boende i Sverige förra sommaren. Detta samtidigt som husbilen bara blir mer och mer populär. Men den allt större populariteten gör också att det kan vara bra att skaffa dig själv lite uppdaterad koll om du planerar en sommarsemester i husvagn, husbil, tält eller campingstuga. Det kan vara särskilt viktigt att boka i tid På de mest populära ställena kan husvagnsplatserna bokas upp ett år i förväg. Om du väljer att inte göra det och baka börja köra och hitta campingställen i Sverige på vägen ska du absolut inte nöja dig med det första bästa! Det är inte alltid det du ser först, eller den campingen som har störst annonser, som passar just dig bäst. Du borde också fråga dig själv vad du vill ha ut av campingen. Du kanske tror att camping i dag är som när du var barn: Familjer i likadana träningsoveraller och slitna campingkök. Med andra ord det enkla livet. Men idag finns det så mycket mer att välja mellan bland camping i Sverige: De femstjärniga campingarna är numera att jämställa med vilken lyxig chartersemester som helst. Har ni barn är det uppskattat med cykelvägar och gräsmattor. Barncyklar får plats i de flesta vagnar och med dessa är underhållning redan färdigt.

Ta med tältet och campingskortet

En campingstuga kanske är något bekvämare, men har du kollat upp hur mycket pengar du tjänar på att tälta i stället? De moderna tälten är rymliga och enkla att sätta upp, och tältplatserna ligger ofta otroligt fint på campingområdena i Sverige. Välj en plats med elstolpe och du kan till och med ladda mobilen på natten. Dessutom borde du skaffa dig ett campingkort! På alla campingar som är anslutna till campingorganisationen SCR krävs att du har kortet Camping Key Europe för att få bo där. I kortet ingår bland annat en olycksfallsförsäkring. Det kostar 150 kronor, gäller i ett år och kan alltid köpas på plats på campingen.

Vill du träna finns ett flertal campingställen vars gym vida överglänser de vanliga i stan! Träning är viktigt även under sköna dagar och för den inbitne är en semester utan fysik otänkbart.