Resor

Sydafrika – ett land med många möjligheter

Sydafrika – ett land med många möjligheter

Hiking, golf, sol och bad, spännande kultur och god mat. Nästan oavsett vad man vill få ut av sin semester finns det att hitta i Sydafrika. Naturupplevelser eller storstad med lyxiga hotell, eller bara avkoppling på en lång, vit sandstrand. Vilken typ av resa faller dig i smaken?

Avkopplande smekmånad

Vingårdar, vacker natur och vita sandstränder gör Sydafrika till en perfekt destination för nygifta. Att spendera sin smekmånad här är inte en tokig idé och resan kan uppfylla många olika drömmar på samma gång. Här finns en annorlunda kultur som bjuder på mängder av god mat, lyxiga viner och platser perfekta för avkoppling.

Golfresa för den sportiga

Sydafrika är ett populärt resmål bland golfare. Landet har många stora och fina golfbanor och dom allra flesta är otroligt välskötta. Det sköna klimatet gör inte saker sämre och den bästa säsongen för en golfresa är när det är vinter hemma i Sverige. Golfbanorna är såklart omgivna av natursköna miljöer och det finns flera typer av boenden som lämpar sig för just golfare.

Hiking och vackra vyer

Här finns mängder av vackra nationalparker att besöka till fots, för den som är sugen på utmaning och hissnande vyer. Sydafrika bjuder på höga berg och djupa dalar, klarblåa sjöar och mycket mer. Vandra på egen hand eller i grupp. Bo på hotell eller ute på savann. Det finns många möjligheter för den som vill vara aktiv på sin semester, och samtidigt uppleva något annorlunda under tiden man tar sig fram på landets många vandringsleder.

Upplevelse och äventyr

För den som letar efter en fartfylld resa med magiska upplevelser och härliga äventyr är Sydafrika helt rätt. Safari är en av dom allra mest populära aktiviteterna för turister som kommer hit, och det med all rätt. Se på ståtliga djur, så som lejon och elefanter, på bara någon meters avstånd. Här rör dom sig i sin naturliga miljö och det blir garanterat ett minne för livet.

Är man ute efter flera av dessa saker kan man enkelt kombinera sin resa efter flera olika önskemål. Spela golf, njut av sol, vandra i nationalparkerna och upplev dom vilda djuren på bara en armslängds avstånd. Landet har otroligt mycket att bjuda på och resorna går att skräddarsy i stort sett hur man vill.